Lowlands1200 Info
Info Lowlands 1200 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 15 januari 2010 12:03

 

1.          Waar is de start:  

De start in de ZBC sporthal. Deze staat ook bekend als de Landstede basketbal hal.

Adres: Ossenkamp 5 te Zwolle.

2.          Wanneer:

De start is op dinsdag 13 juli 2010.

3.          Hoe laat vertrekken:

Dinsdagavond is een gezamenlijke start om 20.00 uur.

4.          Hoeveel kilometer is het:

De route is in grote lijnen 1200 kilometer. Niet iedere (fietscomputer)teller is gelijk. Dit kan betekenen dat het uiteindelijke aantal km’s dat op de teller komt kan afwijken. Meestal is de afstand wat langer. Korter komt vrijwel niet voor.

5.          Wanneer terug:

Voor een afstand van 1200 km staat (overall over de wereld) een maximale tijd van 90 uur. Het vermoeden is dat dit totaal voor een Lowlands1200 niet nodig zal zijn. Er is relatief weinig hoogteverschil te overwinnen. De verwachting is dat, na ervaring met een drietal edities over 1000 km, de snelste deelnemers ongeveer 60 uur nodig zullen hebben. Een goed geoefende randonneur zal, onder normale (weers)omstandigheden, rond de 75 a 80 uur nodig hebben. Dat betekent terug op vrijdagavond.

6.          Hoe kom ik bij de start:

a.          auto: via snelweg A28, Afslag Zwolle-noord. Volgen richting Almelo (N35). Daarna meteen bij het tankstation links af. Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos). Parkeren kan achter de hal.

b.          auto: via de N35 (vanuit het oosten).  De weg blijven volgen (ring Noord) tot de afslag industrieterrein “De Vrolijkheid”. Hier rechts af. Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos). Parkeren kan achter de hal.

c.           Trein/fiets: Station Zwolle (intercity station) hoofduitgang aan de stadskant nemen. Links af gaan op de rotonde (Westerlaan). Bij de verkeerslichten rechts af (Willemskade). Bij de tweede rotonde Links af, onder het viaduct door en bij de verkeerslichten rechts af.
Deze weg ca. 2 km volgen tot na het viaduct. Bij de verkeerslichten links af (Afslag industrieterrein “De Vrolijkheid”). Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos).

d.          Met de fiets: Vanuit het oosten (langs de N35):
Na Wythmen de ventweg naast de N35 blijven volgen (deze loopt ter hoogte van de Wythmenerplas even wat verder weg van de hoofdrijbaan). In Zwolle wordt dit de Ceintuurbaan. Afslag industrieterrein “De Vrolijkheid” rechts af (dat is bij de Volvogarage).
Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos).

e.          Met de fiets: Vanuit het noorden (Hasselt/Meppel, langs A28) en oosten (Ommen, N34), beide vanaf de Vechtbrug:
Volg de weg de stad in. Na brug over de Vecht, bij de eerste Verkeerslichten links. Na 200 meter rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos).

f.            Met de fiets: Vanuit het westen (oostkant IJssel) via ‘s Heerenbroek (N764/N331):
Volg de weg tot na de flyover en de brug. Vervolgens bij de Vkl de weg oversteken en links af. Deze weg ruim 3 km volgen tot na het viaduct. Bij de verkeerslichten links af (Afslag industrieterrein “De Vrolijkheid”). Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos).

g.          Met de fiets: Vanuit het westen en zuiden (westkant IJssel) Hattem/Wezep vanaf de IJsselbrug:
F
ietspad/ventweg volgen tot het eind. Rechts af en na 100 meter links af (Ruiterlaan). Bij brugje rechts af langs de Willemsvaart. Na de spoorwegovergang links af, langs de IJsselhallen. Na het viaduct bij de Verkeerslichten rechts af. Deze weg ruim 3 km volgen tot na het viaduct. Bij de verkeerslichten links af (Afslag industrieterrein “De Vrolijkheid”). Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos).

h.          Met de fiets: Vanuit het zuiden (oostkant IJssel) N337 Wijhe/Deventer:
De weg volgen tot het fietspad een T-splitsing krijgt (nog buiten de bebouwde kom van Zwolle). Links af tunneltje door. De weg nu ca 3 km volgen de stad in. Dan bij de bocht naar rechts aan de linkerkant op het fietspad verder langs het spoor tot na de tunnel. Rechts af. Deze weg volgen tot 3e verkeerslichten. Hier links af, dit de Ceintuurbaan. Na 1 km afslag industrieterrein “De Vrolijkheid” rechts af (dat is bij de Volvogarage). Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos).

i.             Met de fiets: Vanaf het station:
Station Zwolle (intercity station) hoofduitgang aan de stadskant nemen. Links af gaan op de rotonde (Westerlaan). Bij de verkeerslichten rechts af (Willemskade). Bij de tweede rotonde Links af, onder het viaduct door en bij de verkeerslichten rechts af. Deze weg ca. 2 km volgen tot na het viaduct. Bij de verkeerslichten links af (Afslag industrieterrein “De Vrolijkheid”). Vervolgens na circa 400 meter bij de verkeerslichten rechts af en na 200 meter weer rechts. De sporthal ligt aan het eind van de weg links (blauwe doos)

7.          Hoe gaat de route:

Er zijn 2 lussen een west-zuidelijke en een noordelijke. De eerste lus gaat door Friesland, over de Afsluitdijk en een stuk door Noord Holland. Vervolgens via het Groene Hart en Noord Brabant richting Limburg, waar in Maastricht het meest zuidelijke punt is. Daarna noordelijk met een stuk door Duitsland om bij Hengelo weer Nederland binnen te komen. Dan weer richting Zwolle voor de tweede lus die een driehoek maakt via Groningen en Friesland.

8.          Hoeveel deelnemers:

Momenteel wordt als maximum 100 aangehouden.

9.          Hoe wordt gefietst:

Meestal wordt in de eerste nacht als groep gefietst. Na de eerste nacht is de ervaring dat er veel in kleinere groepjes verder gereden wordt. Het staat echter een ieder vrij om vanaf de start een eigen tempo aan te houden.

Omdat er niet ingeschat kan worden hoe de rit verloopt, moet rekening gehouden worden met lange stukken zonder externe verzorging en eventueel alleen rijden.

10.     Wie gaat mee:

Het wordt een mixture van allerlei soorten fietsen. Het ligfiets gehalte is relatief hoog.

11.     Telefoonnummer (Gerrit Schotman):

06 – 543 914 18 (onderweg) of 038 – 421 53 81 (thuis)

 

12.     Knelpunten:

a.          In de nachten is er moeilijk een stempelpost te vinden. Het kan zijn dat op een andere dan de aangegeven plek een “bewijs” moet worden gevonden.

b.          Wegopbrekingen: momenteel zijn er nog geen bekend. Wellicht dat bij de laatste controle van de route hier meer zicht op komt.
Bekende punten zullen voorafgaand aan de start meegedeeld worden.

c.           Rivierengebied: rijdend over de dijken is niet altijd de richting aangegeven met grote ANWB borden. We moeten dan terugvallen op lokale routeboden en soms straatnaamborden.

d.          Brabant, maar ook elders. Het is zomer en dus toeristenseizoen. Dit kan leiden tot braderieën, zomerfeesten, kermis en andere attracties op de route. Probeer de route te volgen, desnoods even lopen. Is het niet mogelijk, ga dan (alternatief) richting volgende plaats. Een gedetailleerde kaart is handig om mee te nemen.

e.          Duitsland, met name Wesel: richting aanduidingen zijn vrijwel altijd voor auto’s. We kunnen er meestal gebruik van maken, maar ook hier moeten we soms alternatieven gebruiken. Let dus goed op als een richting aanduiding niet geel (bijv. G: Wesel 5) is.

13.     Overnachten:

Er worden plaatsen gezocht waar deelnemers kunnen rusten en/of wat slapen. Mogelijk volgen er nog meer, maar op dit moment zijn er de volgende:

- Maastricht: In de Stay Okay is een kamer voor ons gereserveerd.

- Zwolle: In de Sporthal

- Wartena (Leeuwarden): In het dorpshuis of elders

14.     Verlichting:

Iedere deelnemende fiets moet voorzien zijn van deugdelijke verlichting (met zo nodig reservespullen).

15.     Begeleiding:

Tijdens de tocht is er niet altijd organisatorische begeleiding standby. In eventuele noodgevallen kan het telefoonnummer dat op de routebeschrijving staat gebeld worden. Er wordt dan actie ondernomen.

16.     Diversen:

De routes en GPS tracks worden circa een maand tevoren gepubliceerd op deze site.

17.     Andere vragen:

Graag mailen: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , eventueel per telefoon: 038-4215381

 

 

 

Laatst aangepast op maandag, 18 januari 2010 14:44
 

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!