Kwaliteit Apeldoorn

7 september 2013

 

De laatste maal dit jaar een rit in het kader van de kwaliteitscontroles. Ditmaal is het in Apeldoorn, waar alle controleurs samenkomen om gezamenlijk een rit te doen. Er blijkt behoorlijk wat stof tot discussie te zijn. Meer dan je zou verwachten aangezien de regels vrij strak zijn. Toch zijn er interpretatieverschillen mogelijk.

 

De rit naar de start, bij het ziekenhuis, aan de zuidkant van Apeldoorn gaat in anderhalf uur en na wat contact met andere deelnemers gaan we van start. Het weer valt wat tegen, maar het is toch goed fietsweer.

De route gaat meteen de Veluwe op richting Loenen, dan via de Loenermark naar Hoenderloo. Het parcours golft op en neer zonder grote beklimmingen. Het is behoorlijk druk en de paden zijn smal. Samen met de te maken hoogtemeters schiet ik niet veel sneller op dan de andere deelnemers.

 

Na Hoenderloo is de pauze op een militair terrein dat speciaal voor de rit is open gesteld. Ook het vervolg gaat over het militaire terrein. 10 kilometer mooi strak en breed asfalt. Met in eerste instantie een licht aflopend vals plat kan ik lekker door fietsen en ik houd de teller dan ook kilometers lang tussen de 40 en 45. Na dit stuk volgen er schelpenpaden naar Radio Kootwijk. Een monumentaal betonnen gebouw dat vroeger dienst deed voor de lange golf radio uitzendingen. Hierna nog een klimmetje naar Hoog Buurlo en tot slot door de rand van Ugchelen terug naar de start.

 

Na een lunch en een paar uur vergaderen vertrek ik weer. Het doel is nu om voor half 6 in Dronten te zijn. Met een afstand van Apeldoorn-Dronten zo rond de 60 kilometer en 2 uur de tijd, moet dat lukken. Ik heb ze in Dronten ingeseind dat ik er tegen half 6 hoop te zijn. Wordt het later dan bel ik even. Ineke haalt me vervolgens weer op met de auto. Zo kan de Quest tijdens de vakantie in Griekenland eens goed nagekeken worden.

 

Ik pak in Apeldoorn de route door het centrum en kom (zoals gepland) bij “de naald” uit. Dan een stuk langs het kanaal tot Epe. Ik heb in de ochtend de tegengestelde route genomen en goed gekeken waar ik moest afslaan om via Tongeren en ’t Harde richting Elburg te gaan. Het gaat prima en ik zit goed op schema.

Bij Elburg de polder in levert wat vertraging op want de brug staat open. Uiteindelijk ben ik een minuut of 8 voor half 6 in Dronten. Alles zit dicht, maar meteen komt Theo aangereden op een ligmotor. Hij had mij niet meer verwacht en was richting huis vertrokken. Gelukkig voor mij zag hij mij aankomen en kon nog terug keren.

 

Ik geef aan dat het fietsen wat moeizaam gaat. Mogelijk is een as wat versleten. Ook trekt de fiets erg naar rechts. Verder moet alles maar eens goed nagekeken worden (rem, versnelling, ketting etc.). Maandag na de vakantie haal ik de fiets weer op.